صافی

ارتباط ناگسستنی اقتصاد و سلامت در حوزه محرومیت زدایی

مدیرعامل مؤسسه سلامت علوی، در نشست سومین رویداد آموزشی مجریان و تسهیلگران بنیاد علوی، ارتباط بین توانمندسازی اقتصادی و سلامت را ناگسستنی عنوان و بر اهمیت توجه هم‌زمان به این دو بعد در برنامه‌های اجتماعی تأکید کرد.
به گزارش مدیریت روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ سید محمد حسن صافی در این نشست با تشریح اهمیت سلامت و جامعه سالم اظهار داشت: بنیاد در زمینه توانمندسازی اقتصادی و سلامت هدف‌گذاری و فعالیت می‌کند. بیماری و هزینه‌های درمان افراد را وارد چرخه فقر می‌کند، لذا کسانی که برای اشتغال و توانمندی آن‌ها اقدام می‌شود، باید به صورت هم‌زمان به سلامت آن‌ها نیز توجه گردد.
در ادامه این نشست، کارشناسان و مدیران مؤسسه سلامت علوی به موضوعاتی چون تبیین ساختار نظام سلامت کشور، برش شهرستانی برنامه‌های سلامت، تبیین طرح اسماء، فرآیند برگزاری اردوهای جهادی و طرح غربالگری کودکان بهزیستی پرداختند.
مؤسسه سلامت علوی به‌عنوان یکی از نهادهای تخصصی بنیاد علوی، با هدف ارتقای شاخص‌های سلامت در مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور فعالیت می‌کند.
مخاطبان اصلی خدمات موسسه سلامت علوی، دهک‌های یک تا چهار درآمدی هستند، خدمات رایگان حوزه سلامت در مناطقی ارائه می‌شود که به دلایل مختلف، امکان بهره‌مندی ساکنان آن از این خدمات محدود بوده است.
این خدمات شامل دندانپزشکی، مراقبت از مادران باردار، غربالگری چشم و گوش، آموزش و ارتقای سلامت، اصلاح سبک زندگی و ارائه خدمات از راه دور (دوراپزشکی) است.
موسسه سلامت علوی در سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار نفر را از خدمات سلامت دهان و دندان و بیش از ۱۳۰ هزار نفر را از خدمات بینایی شامل معاینه، اهدای عینک و جراحی چشم به‌صورت رایگان بهره‌مند کرد. همچنین بیش از ۷۰ هزار مادر باردار نیز تحت ویزیت قرار گرفتند.
خدمات دوراپزشکی نیز به‌عنوان حوزه‌ای نوظهور در سال گذشته آغاز شده و قرار است در سال جدید توسعه یابد تا هم در سطح پیشگیری و هم در سطح درمان مورد استفاده قرار گیرد.
در سال ۱۴۰۳ تعداد ۳۷۸ اردوی جهادی سلامت در سراسر کشور برگزار شده که در مجموع ۱۳۱۰ روز خدمت‌رسانی را شامل می‌شده است. در این اردوها بیش از ۱۵۰ پزشک و متخصص همکاری داشته‌اند.