1400032710053169823007384

توسعه گیاهان دارویی در ۹۶ روستای کهگیلویه و بویراحمد کلید خورد

مدیر پروژه توسعه گیاهان دارویی بنیاد علوی در کهگیلویه و بویراحمد از اشتغال ۵۰۰ کشاورز در قالب طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان خبر داد.
به گزارش مدیریت روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ مصدق رضایی با اشاره به اجرای این طرح در چارچوب برنامه‌های توسعه‌ای بنیاد گفت: تاکنون در ۹۶ روستا از پنج شهرستان استان، شبکه‌ای از تولیدکنندگان گیاهان دارویی شکل گرفته است.
وی افزود: مطالعات و امکان‌سنجی این طرح از سه سال پیش آغاز شده و تاکنون ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از متقاضیان در این حوزه پرداخت شده است.
رضایی با تأکید بر ظرفیت‌های بالای این حوزه در توسعه اقتصادی، گفت: عبور از خام‌فروشی و تولید داروهای گیاهی با برند بومی، بسته‌بندی مناسب و هویت استانی، می‌تواند زمینه ورود به بازارهای بین‌المللی و خلق ارزش افزوده بالا را فراهم کند.
مدیر پروژه توسعه گیاهان دارویی بنیادعلوی، توسعه کشت قراردادی با کشاورزان، راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری، ایجاد مرکز تحقیقاتی در دانشگاه یاسوج و همکاری با شرکت‌های دارویی داخلی و خارجی را از الزامات شکل‌گیری زنجیره صادرات‌محور در این بخش برشمرد.
به گفته وی، با فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، امکان صادرات فرآورده‌های گیاهی با برند استان به کشورهایی مانند آلمان، روسیه، هند، عراق، قطر، عمان و چین وجود خواهد داشت.
کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی و نادر، از جمله استان‌های مستعد کشور در زمینه تولید و صادرات این محصولات به شمار می‌رود. تاکنون بیش از ۲۵۰ گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده که برخی از آن‌ها ویژه این منطقه هستند.
در حال حاضر بیش از ۴۵ هزار هکتار رویشگاه طبیعی گیاهان دارویی، ۲۵ بهره‌بردار رسمی و ۵ شرکت تعاونی محلی در استان فعال‌اند و ظرفیت بالقوه‌ای برای تولید سالانه بیش از ۱۵۰۰ تن گیاه دارویی خشک وجود دارد.
آویشن، گل گاوزبان، بابونه، رازیانه، بومادران، کاسنی و نعناع فلفلی از جمله گونه‌های کشت‌شده در این استان هستند. همچنین گونه‌هایی مانند کلپوره، شیرین‌بیان، ریواس، بن‌سرخ و ختمی‌کوهی به‌صورت سنتی برداشت می‌شوند و در زنجیره ارزش گیاهان دارویی نقش دارند.