171902115

چتر حمایتی بنیاد مستضعفان بر سر ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی

مجری برنامه های بنیاد علوی در خراسان جنوبی از تثبیت بیش از دو هزار شغل در سال گذشته، ارائه هزاران خدمت رایگان سلامت، حمایت از دانش‌آموزان کم‌برخوردار و آغاز طرح‌های جدید اشتغال‌زایی در سال جاری خبر داد.
به گزارش روابط‌عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ غلام روشندل در گفت وگویی با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی گفت: در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ طرح اشتغال از جمله طرح‌های خرد خانگی و ۱۲ کارگاه تولیدی با تسهیلات بنیاد علوی در استان اجرا شد. مجموع اعتبار اختصاص‌یافته در این حوزه به بیش از پنج هزار میلیارد ریال رسید.
وی افزود: بیش از یک‌هزار و ۳۷ متقاضی نیز آموزش‌های فنی و مهارتی دریافت کردند که این آموزش‌ها نقش مهمی در پایداری مشاغل داشت.
روشندل با بیان اینکه خدمات سلامت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در سال گذشته بیش از ۸ هزار مورد را در بر گرفته، ادامه داد: این خدمات عمدتاً در قالب ۱۲ اردوی جهادی سلامت در مناطق مرزی ارائه شد و شامل خدمات دندانپزشکی، چشم‌پزشکی، مادران باردار و غربالگری بود. همچنین در نوروز گذشته در شهرستان مرزی عشق‌آباد بیش از یک‌هزار خدمت تخصصی به بیماران دهک‌های پایین ارائه شد.
وی از برنامه‌ریزی برای امضای تفاهم‌نامه با پزشکان بیرجند جهت ارائه خدمات درمانی رایگان در مناطق هدف خبر داد و گفت: هزینه این خدمات توسط بنیاد پرداخت خواهد شد.
روشندل در حوزه آموزش و فرهنگی نیز به توزیع ۵ هزار و ۹۴۰ بسته لوازم‌التحریر میان دانش‌آموزان کم‌برخوردار و اعزام ۴۶۰ زائر اولی به کربلا اشاره کرد.
وی از ساخت یک‌هزار و ۳۸۶ واحد مسکن محرومان از سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد و افزود: بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال در پروژه‌های زیربنایی استان هزینه شده است.
روشندل جامعه هدف بنیاد را روستاییان عنوان کرد و گفت: در هر شهرستان با مجوز استانداری، شورای توانمندسازی اقتصادی با حضور فرماندار و ۱۳ اداره تشکیل می‌شود و پس از ارزیابی مشارکتی با اهالی، سند توسعه هر روستا تدوین خواهد شد.
وی اظهار کرد: در سال جاری، تعداد روستاهای هدف نسبت به سال گذشته دو برابر شده و اکنون بنیاد علوی در تمام شهرستان‌های استان حضور فعال دارد. به‌طور میانگین در هر شهرستان ۳۸ تا ۴۰ روستا هدف‌گذاری شده که در مجموع حدود ۴۰۰ روستا را شامل می‌شود.
روشندل با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد اعتبارات سال گذشته در حوزه آب، خاک و کشاورزی هزینه شده، افزود: تکمیل زنجیره ارزش محصولات استراتژیک مانند زرشک، عناب و زعفران در اولویت بوده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه زرشک گفت: از اجرای آبیاری قطره‌ای در باغات تا احداث بارگاه‌های خشک‌کن و تأمین دستگاه‌های فرآوری زرشک، تمامی حلقه‌های این زنجیره مورد حمایت قرار گرفته‌اند.
مجری برنامه‌های بنیاد علوی در استان خراسان جنوبی با اشاره به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی گفت: با همکاری مردم و حمایت بنیاد علوی، بیش از ۱۰ نیروگاه خورشیدی در جوار چاه‌های کشاورزی استان در حال ساخت است.
وی افزود: این نیروگاه‌ها نقش مهمی در تأمین برق مورد نیاز چاه‌های موتور کشاورزان ایفا می‌کنند و موجب پایداری آبیاری در مزارع می‌شوند.
روشندل اظهار کرد: به عنوان نمونه، هم‌اکنون دو نیروگاه خورشیدی در روستای میریک شهرستان بیرجند با ظرفیت ۷۵ کیلووات در مرحله اتصال به شبکه برق قرار دارد. این اتفاق باعث می‌شود دیگر کشاورزان نگران قطعی‌های مکرر برق و آسیب به روند آبیاری نباشند.