
تسهیلگران بنیاد مستضعفان، پل ارتباط مردم و نهادهای پشتیبان
حضور مستمر در میدان و ارتباط نزدیک با جامعه محلی، یکی از ارکان اصلی توسعه و توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار است؛ کاری که تسهیلگران بنیاد علوی بهخوبی از عهدهاش برآمدهاند. آنها نه فقط ناظر یا مجری طرحها، بلکه واسطهای مؤثر میان مردم و نهادهای پشتیبان هستند.
به گزارش مدیریت روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ تسهیلگران بنیاد علوی با حضور در دل روستاها و شهرهای کوچک، میکوشند مسائل را از زبان مردم بشنوند، ظرفیتهای محلی را بشناسند و در مسیر حل مشکلات، با حمایت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی همراه و همیار جامعه محلی باشند.
شبکهای از مجریان و تسهیلگران جهادی با استقرار در مناطق کمبرخوردار، ضمن شناسایی ظرفیتهای بومی، در سه حوزه توانمندسازی اقتصادی (اشتغال)، ارتقای سلامت با تمرکز بر زنان و کودکان، و عدالت آموزشی در بیش از ۲۵۰۰ منطقه هدف فعالیت دارند.
این شبکه با بیش از ۵۰۰ عضو در سراسر کشور، مأموریت محرومیتزدایی را از طریق شناسایی، اهلیتسنجی، استقرار طرحها، آموزش و نظارت بر اجرای پروژهها دنبال میکند.
نقش تسهیلگران فراتر از اجرای پروژههاست. آنها مروّجان فرهنگ مشارکت، آموزشگران غیررسمی و گاه مشاوران امین خانوادهها هستند. فعالیتهای آنان توسعه را از یک فرایند صرفاً برنامهمحور، به امری انسانی، بومی و مشارکتی تبدیل کرده است؛ مسیری که نهتنها به بهبود شرایط زندگی منجر میشود، بلکه عزت و کرامت جامعه محلی را نیز حفظ میکند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، بتازگی در نخستین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی بنیاد مستضعفان، تسهیلگران بنیاد علوی را مجاهدان اقتصادی در راه خدا توصیف کرد که اسباب رزق مستضعفان را با حفظ منزلت به آنها میرسانند.
او خطاب به این نیروهای جهادی تأکید کرد که تسهیلگری و فعالیتهای میدانی آنها، بسترساز توانمندسازی و اشتغال است و گفت: «شما مجاهدان واقعی هستید که اجازه نمیدهید مردی شرمنده خانوادهاش باشد.»
نمونهای از این تلاشهای میدانی در شهرستان بدره استان ایلام رقم خورده است؛ جایی که با پیگیری ناهید عبداللهی، تسهیلگر بنیاد علوی در منطقه، ۲۵ سری جهیزیه میان خانوادههای محروم توزیع شد. این اقدام که با مشارکت مؤسسه نجوا، گروه جهادی رهروان ولایت و همکاری بنیاد مستضعفان همزمان با دهه کرامت انجام گرفت، شامل اقلامی مانند یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و لوازم آشپزخانه بود؛ اقدامی که جلوهای از نقش عملی تسهیلگران در پیوند دادن ظرفیتهای محلی با حمایتهای نهادی است.
بنیاد علوی، بهعنوان بازوی محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان، قصد دارد با توسعه این شبکه جهادی، دامنه فعالیتهای خود را به مناطق بیشتری از کشور گسترش دهد. اگر قرار باشد در دل مناطق محروم، جوانههای پیشرفت و خودباوری سر برآورد، بیتردید یکی از ریشههای آن، حضور بیادعای تسهیلگرانی است که در سکوت و صبوری، به توسعه عمق میبخشند.